Tur 15: Brande og Søby Brunkulslejr

1-dags bustur den 5. september 2023

Søby Brunkulslejer er opstillet i 1977, og dets formål er, at orientere om brunkulsperioden fra 1940 til 1970. På museet er der gamle fotos, genstande og værktøj fra perioden. I 1968 inviterede byen en række danske kunstnere til at sætte farve på byens husgavle. Dem ser vi nærmere på. Efter opsamlingen finder vi et passende sted til vores morgenkaffe med et smurt rundstykke.

Vi fortsætter mod Søby Brunkulsmuseum i Ikast-Brande området, hvor vi skal på en guidet rundvisning. Søby er et fantastisk naturområde på 3.000 tdr. land. I dag er området beplantet, og de smukke brunkulssøer kommer helt til deres ret. Museet skildrer det ofte hårde arbejdsliv og dagligliv for de 4.000 til 5.000 mennesker, der boede i Søby.

Vi kører mod Brande, som er kendt i hele landet for sine gavlmalerier. Nogle af de oprindelige kunstværker er forsvundet med tiden, mens andre af de oprindelige er blevet vedligeholdt, så de fortsat kan sætte et tydeligt præg på byen. Vi starter besøget i Brande med en 2-retters frokost, herefter kører vi og går en tur i byen med en lokal guide, som vil fortælle om gavlmalerierne.

På turen hjem er der en kop eftermiddagskaffe med hjemmebag fra bussen. Forventet hjemkomst ca. kl. 18.00.

Program

Rejsefakta

Pris per person 725 kr.

Prisen inkluderer

  • Kaffe med smurt rundstykke
  • Entré og guide i Søby
  • 2-retters middag
  • Guide i Brande
  • Eftermiddagskaffe med kage

Tilmelding

Der bliver åbnet for online tilmelding torsdag den 12. januar 2023 kl 9.00 - først til mølle.