Tur 3: Lille Vildmose - tæt på naturen

1-dags bustur den 17. maj 2023

Vi sætter kursen nordpå, hvor vi undervejs holder pause med kaffe og rundstykke. Lille Vildmose er med sine 7.600 hektar Danmarks største fredning og et eldorado for naturelskere og historisk interesserede. Her kan man opleve ørne, traner, krondyr og vildsvin samt et varieret fugle- og planteliv. I forbindelse med et stort naturgenopretningsprojekt, blev der i 2016 udsat elge i Lille Vildmose. Bestanden af elge er på ca. 20 dyr.

Vi starter på besøgscentret, hvor vi skal i deres biograf samt se deres interaktive udstillinger. Frokosten spiser vi på Café Soldug, hvor vi skal nyde deres store pålægsplanke med råvarer fra lokale gårdbutikker inkl. en øl eller vand til. Efter frokosten stiger vores guide på bussen og tager os med til til Portlandmosen og Høstemark Skov. På Hegnsvej ser vi mosens rige fugleliv. Der er gode chancer for at se store fugle som fx ørne og traner samt krondyr og elge. Turens mål er den nyetablerede Birkesø, som ligger vest for Lille Vildmosecentret. 

Efter nogle hyggelige timer i Lille Vildmose går turen til Vebbestrup Usmejeri, hvor vi holder pause. Vi smager deres berømte flødeis og får en kop kaffe ved bussen.

Program

Rejsefakta

Pris per person 725 kr.

Prisen inkluderer

  • Kaffe med smurt rundstykke
  • Frokostplatte inkl. 1 genstand
  • Besøg i Lille Vildmose
  • Guide i Mosen
  • Lille softice og kaffe

Tilmelding

Der bliver åbnet for online tilmelding torsdag den 12. januar 2023 kl 9.00 - først til mølle.