Formål

Pensionisthøjskolen og idræt i dagtimerne er et kommunalt tilbud for dig, som er efterlønsmodtager eller pensionist i Hedensted Kommune.

Pensionisthøjskolen er skolen uden bygning, hvor vi forsøger at skabe attraktive tilbud i hele kommunen, til kommunens seniorer og du kan her finde aktiviteter, som giver dig mulighed for at møde nye mennesker. Det kan være på et motionshold, eller til et foredrag, eller måske på et af vore store syng sammen hold. Du kan opleve glæden ved at tage med på bustur og rejser og herigennem opleve munter fællesskab samt indsigt i andre landes kultur og samfundsforhold.

Formålet med Pensionisthøjskolen og Idræt i dagtimerne

Hedensted kommune vil gerne være en aktiv medspiller i bestræbelserne på at styrke sundheden hos kommunens borgere. Vi arbejder ud fra filosofien om, at alle former for samvær, bevægelse mm. er med til at styrke kroppen og bibeholde en aktiv dagligdag. Vores pointe er, at livet stadig har meget at byde på, når vi bliver ældre.

Aktiviteter

Der udgives hvert år et program som er sammensat ud fra brugernes ønsker. Programmet kan hentes på biblioteker, borgerservice, lægehuse og andre offentlige steder men er også at finde her på hjemmesiden. Som deltager i vore aktiviteter kan du opleve glæden ved at synge, bevæge dig, læse bøger med efterfølgende debat, mange oplevelser i naturen og lytte til det levende ord. Vi anstrenger os i alle sammenhænge på at opnå kvalitet og mangfoldighed i vore aktiviteter. Vi bestræber os på at der skal være noget at komme efter i form af ny viden og der skal være informationer man kan tage med hjem og derigennem blive beriget i sin hverdag.
Deltagere i vore aktiviteter kan forvente mulighed for at få sit sociale netværk styrket og derigennem opleve nye venskaber.

Hvordan melder jeg mig til aktiviteter?

Du kan tilmelde dig ved at følge linket her eller under holdbeskrivelserne på nemtilmeld.dk Du kan også kontakte lederen af Pensionisthøjskolen.
Du skal ikke være medlem af Pensionisthøjskolen og du betaler kun for de aktiviteter eller studieture du deltager i.

Hvordan sammensættes programmet?

Programmet er sammensat ud fra brugerundersøgelser og i samarbejde med brugerrådet. Du kan komme med forslag samt ris og ros. Kontakt leder af Pensionisthøjskoen Annabel Hillestrøm Bækkegaard eller Brugerrådet.
Nogle aktiviteter og studieture er udfærdiget i samarbejde med andre foreninger og vi vil gerne høre fra dig, så vi i samarbejde kan lave gode arrangementer som rammer bredt.
Vi håber at programmet vil give dig inspiration til aktiviteter sammen med andre seniorer.

Organisering af Pensionisthøjskolen

Organiseringen består af et brugerråd med 7 repræsentanter og suppleant, samt en kommunalansat leder. Der afholdes valg af nye medlemmer på årsmødet, senest i udgangen af april.
Vi har en bred vifte af aktiviteter, hvoraf mange primært udføres af en stor gruppe frivillige hjælpere, og vi har professionelle instruktører ansat til undervisning.