Historie

Pensionisthøjskolen er et tilbud som har 30 år på bagen. Gennem tiden er Pensionisthøjskolen blevet præget af kommunalreformen og tre forskellige ledere, som alt sammen har været med til at udvikle et stabilt tilbud til kommunens seniorer.

Pensionisthøjskolen er et tilbud der har 30 år på bagen. I 1982 valgte den daværende Tørring- Uldum kommune, at der skulle være et tilbud for pensionisterne i kommunen. Ældrekonsulent Inger Ravn Mikkelsen blev den første leder af Pensionisthøjskolen.

Den gang var der ca 200 brugere og pensionisterne blev indbudt til studiekredse, oplysning, studieture, foredrag mm. Arrangementerne var alle aktiverende samt livsbekræftende og i et skriv står der tilmed, at det skulle være plejehjemsforebyggende.

I 2005 tiltrådte Jette Højgaard Hansen stillingen som leder af Pensionisthøjskolen. 

I 2007 havde vi en kommunalreform og Tørring-Uldum kommune blev lagt sammen med Hedensted og Juelsminde kommuner. Nu var det lederen af Pensionisthøjskolens fornemmeste opgave, at udbringe kendskabet til Pensionisthøjskolen i hele kommunen. Det blev en stor opgave, da Pensionisthøjskolen er så dybt forankret i Tørring-Uldum.

I efteråret 2020 valgte lederen af Pensionisthøjskolen Jette Højgaard at gå på efterløn. Afløseren blev Annabel Hillestrøm Bækkegaard som tiltrådte 1. november 2020. Annabel er uddannet folkeskolelærer og har siden også arbejdet som Eventfacilitator. Hedensted kommune prioriterer fortsat at støtte op om og udvikle de gode tilbud der er for kommunens seniorer. Det er vigtigt med et aktivt seniorliv, hvor netværket blandt seniorerne styrkes og at de mange forskellige tilbud med højskolemøder, busture, udenlandsrejser, motion og fællessang bevares.